servis-tiskalnika

Brezplačen servis tiskalnika ob mesečnem najemu

Redni servis tiskalnika ali multifunkcijske naprave predstavlja velik strošek za podjetje, če se odloči za nakup tehnologije. Tako mora podjetje vsako leto plačati servisnim službam, da pregledajo napravo in po potrebi zamenjajo določene rezervne dele ali pa opravijo konfiguracijo programske opreme. Toliko višji računi za storitev pa so takrat, ko se printer nepričakovano pokvari.

Mnogo bolj stroškovno in časovno učinkovito rešitev predstavlja mesečni najem printerja ali multifunkcijske naprave, saj so v fiksno ceno najemnine vključene tudi brezplačne servisne storitve in celovita uporabniška podpora. To podjetju zagotavlja nemoteno poslovanje, pri tem pa uspe znižati stroške za popravila. Tako lahko na letni ravni privarčuje kar nekaj denarja.

Hiter in učinkovit servis tiskalnika

V primeru nepričakovanih okvar na printerju ali multifunkcijski napravi, lahko podjetje pokliče serviserje na terenu. Le-ti bodo prišli v podjetje še isti delovni dan ali pa dan kasneje. Hitra odzivnost zagotavlja, da se naprave v čim krajšem času popravijo in zato pisarna lahko nemoteno posluje.

Serviserji ponudnika prav tako opravljajo redne letne preglede tehnologije za tiskanje, kar je pomembno iz vidika vzdrževanja naprave in preprečevanja okvar. Servisna služba je zadolžena tudi za to, da podjetju zagotovi podporo pri uporabi. Tako so dosegljivi tudi za različna vprašanja.

Servis tiskalnika in strojne opreme

Ob začetnem najemu printerja ali multifunkcijske naprave je servisna služba zadolžena za to, da namesti tehnologijo za tiskanje in pri tem opravi vse potrebno zato, da bi naprava optimalno delovala. Kasneje pa delavci na terenu zamenjajo tudi različne rezervne dele, ki so del strojne opreme. Nakup rezervnih delov pa je vštet v ceno mesečne najemnine.

Delavci pri servisiranju strojne opreme pregledajo in po potrebi popravijo določene dele, ki so pomembni za optimalno tiskanje, fotokopiranje, skeniranje ali pošiljanje faksa. Vsaka funkcija mora brezhibno delovati. Serviserji pregledajo tudi kartuše s tonerjem ter funkcije za barvno in obojestransko tiskanje.

Servis tiskalnika in programske opreme

Servisna služba ponudnika najema opravi tudi vse naloge, ki so vezane na programsko opremo printerja in multifunkcijske naprave. Tako delavci opravijo konfiguracijo namestitev, kot so različne povezave skeniranih dokumentov iz naprave v elektronsko pošto ali v omrežno mapo na računalniku.

Servis tiskalnika vključuje tudi konfiguracijo povezav in priklop na USB, LAN in Wi-Fi omrežje. Serviserji prav tako povežejo naprave za tiskanje z različnimi operacijskimi sistemi na računalniku, kot je Windows, MacOS in Linux. Vse te naloge so pomembne pri sami namestitvi tehnologije, zato da povezave brezhibno delujejo. Osveževanje programske opreme in konfiguriranje povezav pa se lahko opravi tudi med samim najemom.