dodaten zaslužek

Iščete priložnosti za dodaten zaslužek?

Marsikdo v redni službi ne zasluži dovolj, da bi imel popolnoma brezskrbno življenje. Zato išče načine, kako bi lahko po službi s poštenim delom zaslužil še kakšen dodaten evro in si s tem bodisi poplačal stare dolgove, bodisi si privoščil dopust v oddaljenih krajih, o katerim sanja že celo življenje. Če tudi vas zanima dodaten zaslužek, si oglejte nekaj načinov, ki vam bodo omogočili prav to.

Preverite trg kriptovalut

Digitalni svet se razvija in izpopolnjuje, z njim vred pa se spreminja tudi plačilni sistem. Vse več se govori o kriptovalutah in napovedi govorijo, da bi te lahko postal glavni plačilni medij v prihodnosti. Trenutno pa lahko s pomočjo kriptovalut zaslužite kakšen dodaten evro. In sicer z nakupom v času, ko ima določena kriptovaluta nižjo vrednost, ter s prodajo nekoliko kasneje, ko cena zraste. Seveda ima omenjeni način nekaj tveganja, a saj veste – kdor ne tvega, ne profitira.

Oddajajte svoje stanovanje

Če imate nekoliko večje stanovanje z odvečnimi sobami, morda hišo, lahko oddajate sobe ali celo stanovanje in s tem poskrbite za dodaten zaslužek. AirBnb je platforma, ki prav v ta namen postaja vse bolj popularna. Velikost stanovanja ali sobe pravzaprav ni pomembna – interesenti, ki bodo zanjo pripravljeni plačati, se bodo vedno našli.

Ustvarite e-tečaj in ga prodajajte

Ste strokovnjak na svojem področju? V tem primeru lahko ustvarite e-tečaj o tematiki, ki jo obvladate, nato pa ga v zameno za manjšo provizijo naložite na katero izmed spletnih platform, ustvarjenih prav za ta namen (primer: Udemy, Teachable…) in ga tam prodajate zainteresiranim kupcem.

Namesto e-tečaja lahko prodajate webinarje

Vse bolj atraktivni postajajo webinarji – oz. drugače rečeno spletni seminarji. Gre za videoposnetke, naložene na spletne platforme, s koristnimi vsebinami. Vse manj ljudi namreč bere, temveč si raje ogledajo videoposnetke. In ker so v primerjavi z e-tečaji webinarji krajši, jih je lažje ustvariti in tudi lažje prodati.  

Pomembno je, da ne čakate, temveč da takoj začnete

Naštetih je le nekaj možnosti za dodaten zaslužek. Ne glede na to, kakšna bo vaša poslovna ideja, je pomembno, da se čimprej lotite njene implementacije in jo čim prej pričnete prodajati. Šele potem boste od nje namreč profitirali!