tiskanje v podjetju

Kako znižati stroške tiskanja?

Tiskanje je vsakodneven proces v vsakem podjetju. Nekatera podjetja se tega procesa poslužujejo v večji meri, druga nekoliko manj. Vsem pa je skupno to, da bi si želela, da bi bili stroški, ki jih imajo s tem, čim nižji.

Razmislimo že pred nakupom naprave

O tem, da bomo prihranili na stroških, je treba razmišljati že v fazi nakupa tiskalnika. Pri tem ne smemo gledati zgolj na vrednosti investicije. Še kot bolj pomembno se izkaže biti pozoren na to, kolikšne sprotne stroške bomo imeli z določeno napravo. Gre za varčen ali potraten tiskalnik?

Še toliko bolj pa je priporočljivo, da se odločimo kar za izposojo tiskalnika. Tako si bomo lahko privoščili najsodobnejšo napravo za tiskanje, zanjo pa ne bomo odšteli veliko denarja. Investiciji se tako izognemo v velikem loku. Plačujemo zgolj mesečno izposojo tiskalnika. Določeno količino barve pa dobimo kar v kompletu brezplačno.

Kaj pa lahko naredimo pri samem tiskanju?

Vendar pa tudi, če smo tiskalnik že kupili, lahko še vedno kaj naredimo za znižanje stroškov. Tako se je priporočljivo posluževati obojestranskega tiskanja. To nam namreč prepolovi stoške, ki bi jih sicer imeli s papirjem. Nekateri tiskalniki so to zmožni izvajati brez poseganja v tiskanje. Drugič spet ne. V teh primerih je treba liste obračati ročno.

Tudi ekonomični način tiskanja nam lahko prihrani marsikatere stroške. V tem primeru je namreč poraba črnila manjša, kot bi bila sicer. To pa zato, ker barvne površine niso v celoti zapolnjene. V njih se nahajajo mini luknjice, ki pa ne vplivajo pretirano na kakovost natisnjenega,

Seveda pa je najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo, ta, da sploh ne tiskajte. Velikokrat se tega procesa lotimo avtomatično. To pa sicer sploh ne bi bilo potrebno. Zakaj ne bi določenega besedila prebrali kar prek ekrana? Zakaj ne bi nečesa, kar smo želeli pokazati sodelavcu, kar preposlali na njegovo elektronski pošto? In stroški tiskanja se lahko pomembno znižajo.