Kdaj je najem sedeža podjetja najboljša rešitev?

Ko želite registrirati svoje podjetje, je potrebno določiti tudi njegov sedež. Pri tem pa se pojavljajo tudi težave, predvsem pri začetnikih. Mnogi mali podjetniki namreč presenečeno ugotovijo, da sedež podjetja ne morejo registrirati na svojem domu. Razlogov je več. Ali niso lastniki nepremičnine, v kateri živijo, ali pa živijo v večstanovanjski stavbi, kjer jim drugi etažni lastniki ne želijo dati soglasja. Takrat je najboljše, da se odločijo za najem sedeža podjetja.

Najem sedeža podjetja, ne poslovnih prostorov

Seveda si vsak podjetnik želi, da bi imel svojo lastno pisarno oziroma poslovne prostore, kjer bi imel tako sedež kot opravljal svojo dejavnost. A najem in nakup sta velik strošek, poleg tega pa za marsikatero dejavnost tudi nepotrebna. Nekdo, ki se na primer ukvarja z delavnicami ter predavanji o zdravi prehrani, ne potrebuje poslovnega prostora – delo opravlja na terenu. Najem sedeža podjetja omogoča prav to – podjetju daje uradni naslov ali sedež, nobene potrebe pa ni, da se dejavnost tam tudi dejansko opravlja. Strošek za najet sedež podjetja Ljubljana, Maribor ali kod drugod, je minimalen, registracija pa se lahko uredi v enem samem dnevu.

Najem sedeža podjetja v izbranem kraju

Marsikateri podjetnik opravlja svojo dejavnost v specifičnem kraju, ki ni nujno enak kot kraj njegovega bivanja. Predvsem pri raznih storitvenih dejavnostih je lokacija sedeža podjetja lahko dejavnik, ki vpliva na odločitev kupcev. Če imate podjetje registrirano v Zasavju, a recimo opravljate elektro inštalaterske storitve v Ljubljani, vas bodo Ljubljančani težko našli in poklicali. Želeli bodo lokalnega ponudnika. Najem sedeža podjetja v kraju, kjer nudite storitve in si obetate najboljši promet, je torej odlična odločitev. In glede na to, da je možnosti za najem sedeža podjetja pri nas iz leta v leto več, lahko danes registrirate podjetje kot virtualno pisarno v večini večjih slovenskih mest.

Zakaj si ne bi zagotovili prednosti in si zagotovili več dela ter boljši zaslužek, oziroma: zakaj bi bili oškodovani zgolj zato, ker prihajate iz kraja, ki se zdi strankam daleč? Najem sedeža podjetja poskrbi, da imate kar najboljšo pozicijo na trgu.