Nakup novega tiskalnika za podjetje

Pisarniška oprema, kot je na primer pisarniški tiskalnik, skrbi za nemoteno delovanje marsikaterega delovnega mesta, ne le pisarn, kot bi morda sklepali iz naziva. Poleg tega pa tiskalnike in sorodne naprave danes srečujemo tudi v mnogih domovih in drugje, kjer služijo za osebno in ne poslovno uporabo. Trg pisarniške opreme je torej razvejan, ponudba pa zelo široka. Na voljo so različne možnosti, ki lahko zbegajo tiste, ki izbirajo nov tiskalnik. Kaj izbrati v določenem primeru? Vse je odvisno od konkretnih potreb.

Manj zahtevni uporabniki

Široka paleta izdelkov cilja na manj zahtevne uporabnike, torej tiste, ki bodo nov tiskalnik potrebovali za osebno rabo, prav tako pa te naprave ustrezajo manjšim podjetjem oziroma tistim poslovnim uporabnikom, ki se le občasno srečajo s potrebo po tiskanju. Takšnim uporabnikom so namenjeni cenovno ugodni pisarniški tiskalniki, ki ne zahtevajo visoke začetne investicije. Večinoma gre za barvne brizgalne tiskalnike, ki se ponašajo z vsestransko uporabnostjo, pogosto so na voljo tudi v kombinaciji s skenerjem in kopirnim strojem. Te naprave so odlična rešitev za manj zahtevne uporabnike, saj omogočajo hitro in brezskrbno tiskanje za nizko ceno, niso pa primerni za zahtevnejšo rabo – na dolgi rok je uporaba precej draga, saj niso namenjeni za redno tiskanje v velikih obsegih. Rešitev v tem primeru je morda laserski tiskalnik nižjega cenovnega razreda.

Bolj zahtevni uporabniki

Zahtevnejši poslovni uporabniki bodo za nov pisarniški tiskalnik verjetno namenili nekaj več sredstev, kar odpira bistveno širši spekter izdelkov višje kakovosti. Posebej na te uporabnike ciljajo sodobni laserski tiskalniki, ki zagotavljajo dolgoročno učinkovitost in zanesljivost pri tiskanju, ponašajo pa se tudi s hitrostjo in varčnostjo ob redni uporabi. Seveda pa tovrstni poslovni uporabniki niso edini, ki potrebujejo kakovosten tiskalnik. Barvni tiskalniki z vrhunsko kakovostjo tiska so namenjeni fotografom in drugim, ki pri tiskanju zahtevajo brezhibne barve, medtem ko so posebne naprave na voljo vsem, ki bi želeli tiskati v večjih formatih, na primer arhitektom.