Odprtje poslovnega računa za mlada podjetja

Najpomembnejši del vsakega posla je pretok denarja. Dobivanje plače v celoti in pravočasno, kakor tudi razumevanje, kako upravljati z bančnimi računi, mora biti prioriteta vsakega podjetja, pa čeprav je to naloga računovodje. Seznaniti se je treba z osnovami knjigovodstva in ostalimi dejavnostmi, kot je razumevanje kredita, terjatev, branje bančnih izpiskov in davčnih obrazcev. Treba je skrbno preučiti možnost plačila, ki ga podjetje ponuja svojim strankam (gotovina, plačilne kartice, kreditne kartice, spletna možnost plačila, itd.). Definirati je potrebno plačilne pogoje in izterjatve dolgov v primeru neplačila. Vendar nič od zgoraj naštetega ne morete storiti, če ne odprete poslovnega bančnega računa.

ODPRTJE POSLOVNEGA RAČUNA

Ko izberete ime in registrirate svoje podjetje, morate odpreti bančni račun. To storite tako, da izberete banko, ki nudi najboljše pogoje za mlada podjetja in se odpravite tja. Od tu naprej vam ni treba nič več storiti za odprtje poslovnega računa. Pozorni morate biti le na to, da imate vse papirje s seboj, kot je registracija poslovnega imena in dovoljenje za poslovanje.

Na vaš sveže odprt bančni račun boste nemudoma morali položiti nekaj denarja, pa čeprav samo 100 €. Banko lahko zaprosite za odobritev kredita na računu. Kredit je za tiste čase, ko prodaja ni ravno najboljša, še vedno pa lahko vašemu podjetju privoščite osnovne potrebščine. Ne pozabite vprašati po trgovskem računu, debetnem računu in drugih manjših storitvah.

Odprtje poslovnega računa je eden izmed lažjih korakov, ko odpirate svoje podjetje. Zato ne odlašajte z njim.