Z vidika poslovanja je včasih bolje, da imate sedež podjetja v večjem mestu

Sedež podjetja Ljubljana

Velika podjetja, zlasti proizvodnje, imajo sedež podjetja zunaj mesta. Predvsem zaradi obsega poslovnega prostora. V primeru, da je vaše podjetje bolj storitvene narave in zato ne potrebujete veliko prostora, je z vidika poslovanja najbolje, da je sedež bližje centra mesta. Sedež podjetja Ljubljana lahko bistveno vpliva na višino vaših prihodkov. Ljudje vas bodo lažje opazili, hitreje obiskali in sklenili dogovor, kot pa če se bodo morali do vašega podjetja voziti ure in ure.

Kako do kakovostnega sedeža podjetja?

Najprej povejmo, da je sedež podjetja tam, kjer ste ob registraciji podjetja to ustrezno navedli. To pomeni, da vsa obvestila prihajajo na ta naslov. Hkrati je naslov viden tudi na različnih spletnih naslovih. Poskrbite, da bo ta naslov na prijaznem mestu. Velikokrat se zgodi, da želijo stranke stopiti v stik s podjetjem. Morda želijo poslati zahvalo, voščilnico ali pa imajo reklamacijo in vas morda želijo tudi obiskati. V kolikor je naslov na prijaznem mestu, si bodo stranke brez večjih težave vzele čas, v primeru, da je naslov na oddaljenem mestu, potem je tudi kakovost komuniciranja na ustreznem nivoju. Hkrati pa se s stranko težje dogovarjate za nove posle. Res je 21. stoletjo, ampak kljub temu se še vedno večina poslov sklene med srečanjem v živo.

Ko iščete lokacijo za vaše podjetje, je to velikokrat lahko tudi vaš domač naslov. Zlasti za samostojne podjetnike je ta metoda najprivlačnejša. Na žalost pa ni vedno na voljo. To pa zato, ker podjetnik potrebuje podpisano in overjeno izjavo lastnika, da se ta strinja z ustanovitvijo podjetja na tem naslovu. Le to potrebuje v kolikor podjetnik ni sam lastnik objekta. Da bi se ognili takšnim in drugačnim nevšečnostim vam predlagamo, da si zagotovite vaš sedež podjetja v Ljubljani, v sami prestolnici države, kjer so polsovne priložnosti in stranke praktično na vsakem koraku.