Spremenili ste naslov podjetja, kaj sedaj?

Če ste primorani spremeniti naslov podjetja ali pa ste to naredili zaradi večjega uspeha, ne smete pozabiti, da uradna sprememba naslova ni dovolj, ampak ga morate spremeniti tudi na drugih lokacijah. Da ne boste pozabili, kje vse morate zamenjati vaše podatke, smo vam pripravili kratek seznam z lokacijami, kjer vse morate spremeniti vaš poslovni naslov.

  1. Na banki, kjer imate odprt poslovni račun – verjetno ne želite, da vam podatke o vašem finančnem stanju pošiljajo na napačen naslov.
  2. Spletna stran – spremenite naslov v nogi spletne strani in na kontaktni strani.
  3. Podpis v e-pošti – če uporabljate podpis v e-pošti, poskrbite da boste strankam pošiljali sporočila s pravimi podatki.
  4. Na vseh predlogah dokumentov, ki jih uporabljate. Če imate pripravljene dokumente s podpisi, ne pozabite na teh dokumentih trajno spremeniti naslova.
  5. Poslovne kartice – najbolj osnovna stvar, toda ljudje pogosto pozabijo na najbolj očitno.
  6. Vaši poslovni partnerji – obvestite vaše poslovne partnerje o spremembi naslova. Mogoče vam bodo ravno jutri poslali veliko ponudbo, ki ne bo prispela na vaš poslovni naslov.
  7. Vaše osebje, oziroma podjetja ki delajo za vas. To so lahko marketinški strokovnjaki, računovodske hiše, vaš odvetnik in podobno.
  8. Pošta – o novem poslovnem naslovu obvestite tudi pošto. Tam lahko uredite tudi preusmeritev, če gre pošta z imenom vašega podjetja na napačen naslov.
  9. Spletni družbeni mediji in drugi spletni velikani – spremenite vaš naslov v Googlu, Yahooju, na Facebookovi strani, Twitterju, Linkedinu in drugih spletnih mestih, kjer se bolj ali aktivno pojavljate.

Če ste spremenili poslovni naslov ali pa ga nameravate, preverite ta seznam in poskrbite, da vaš posel ne bo na slabšem le zato, ker ste pozabili posodobiti podatke na enem mestu.