Coworking pisarna razbremeni finančno breme mladim podjetjem

“Sodelavni” prostori, angleško coworking, so postali vsesplošna globalna atrakcija. Ker je najem pisarne lahko kar finančno breme, se vse bolj uveljavlja tako imenovana, coworking pisarna. Prostor, ki si ga v istem trenutku delimo s popolnoma neznanimi obrazi.

Verjetno se sprašujete v čem je trik. Če ste se v študijskih letih brez težav učili v knjižnici ali na kakšnem drugem javnem kraju, potem bo ideja deljivega poslovnega prostora ravno pravšnja za začetek vaše podjetniške kariere.

Oseba nasproti vas je lahko vaš naslednji poslovni partner

V istem prostoru se nahajate z mladimi ljudmi, polnimi elana, katere žene ista želja. Želja po uspehu. Oseba, ki sedi nasproti vas, pa je lahko vaš bodoči poslovni partner ali pa morda vaš naslednji klient.

Ko začenjamo podjetniško pot, se prav gotovo vsi strinjamo, da je kakršenkoli dodaten kontakt več kot dobrodošel. Si predstavljate, da medtem ko skočite do kavnega avtomata, srečate do tistega trenutka še neznano osebo, ki pa kratkem pogovoru postane vaš poslovni partner, morda celo investitor? Velika prednost deljivih prostorov je predvsem ta, da srečujemo ljudi, ki iščejo priložnost,  tako kot vi.

Čeprav je še vedno ceneje kot najem zasebnega poslovnega prostora, si je potrebno vzeti čas in preračunati stroške. Hkrati pa moramo biti pozorni tudi na to, da v pisarni nikoli nismo sami. Ker si prostor delimo z drugimi ljudmi je lahko, zlasti če smo bolj zaprte narave,  včasih sila moteče, če moramo poslušati druge. Ampak , če smo malo potrpežljivi lahko v drugih vidimo tudi poslovno priložnost. Lahko so nam v danem trenutku navdih za novo linijo izdelkov, storitev ipd. V nas lahko spodbudijo kreativnost.