Lastnosti, ki jih morate imeti za Start Up.

Zadnje čase veliko poslušamo o enakih možnosti za vse, ki si želijo uspeha, dela in podjetništva. Zgodb o uspehu je veliko in vse so motivacijske in navdihujoče. Vendar ni vse blišč in glamur. Za uspešno podjetje, zlasti za start up je potrebno ogromno dela in truda, predvsem pa neprespanih noči. Hkrati pa zavedanje, da ni vse odvisno od sreče, ampak le od trdega dela in odrekanja, je že več kot pol poti do uspeha.

Start up ni za vsakogar. Enostavno zato, ker je potrebno imeti odločene karakteristike, ki nam bodo še kako prav prišle v trenutkih, ko bomo še nižje kot na tleh. Če pa vam slučajno uspe in pridobite začetniški kapital oziroma investicijo v višini nekaj sto »tisočakov«, potem se šele pravo delo lahko prične. Pravo delo lahko na hitro opišemo kot delo, ki se rado zavleče v pozne noči, delo zaradi katerega boste morali izpustiti marsikateri obrok, delo zaradi katerega boste morali pretrpeti negativna mnenja bližnjih, zlasti v primerih neuspeha. Ali vam bo uspelo, je odvisno od vaših lastnosti.

Ena izmed lastnosti, ki jo morate imeti, je želja po drugačnosti. Če sledite množici, boste živeli kot množica. S tem ni nič narobe, vendar ni uspeh, ki si ga morda želite. Predvsem pa se ne smete ozirati na mnenja drugih. Komentarji kot so »to se ne da«; »to je nepotrebno« in podobno, morajo »skozi eno uho not in skozi drugo ven«. Kar pa je velikokrat precej lažje reči kot pa storiti.

Če ste oseba, ki v življenju potrebuje luksuz in lagodno življenje, potem startup zagotovo ni za vas. Poleg tega, pa se ne bojte spraševati. Na začetku poti, je velikokrat potrebna denarna pomoč svojcev ali prijateljev. Ne bojte se spraševati. Kot smo na začetku omenili, morate za uspešen star up biti pripravljeni pozabiti na uro. In to vam mora biti všeč. Dela je ogromno, več kot si lahko zamislite. Če ste oseba, ki lahko dela 24/7, potem je startup za vas.

Če strnemo, je za uspeh potrebno ogromno odrekanja. Če se vam to zdi samoumevno in potrebno, potem začnite s svojimi idejami že danes.