Prihranek pri uporabi virtualne pisarne?

En izmed opaznih stroškov, ki bremenijo predvsem male podjetnike, je strošek najemnine poslovnih prostorov. Vsako podjetje mora imeti sedež, kamor prejema uradno pošto in kjer opravlja druge dejavnosti. V nekaterih primerih je sicer možno za sedež podjetja uporabiti kar domači naslov, a pogosto to ni mogoče – v vsakem primeru pa tudi ne vliva zaupanja pri strankah in poslovnih partnerjih. Zato so posebej zaželeni poslovni prostori v mestnih središčih oziroma tam, kjer bi pričakovali sedež uglednega podjetja. Ker je to pogosto zelo draga rešitev, pa poznamo tudi nekatere privlačne alternative, med katerimi posebej izstopa virtualna pisarna oz možnost najema virtualne pisarne.

Kaj je virtualna pisarna?

Virtualna pisarna je odlična rešitev za tiste, ki ne potrebujejo poslovnih prostorov, a vseeno želijo imeti sedež podjetja in možnost prejemanja pošte, sprejemanja strank in opravljanja drugih dejavnosti na privlačnem naslovu. V osnovi gre za najem naslova in poštnega predalnika, kar je nujno za uradni sedež podjetja. Ker pa tu niso vključeni dejanski poslovni prostori, temveč samo naslov, ni treba plačevati vrtoglavih najemnin. Cena najema virtualne pisarne je odvisna od različnih dejavnikov, pa tudi ponudbe so zelo pestre. En izmed faktorjev je seveda naslov, ki je lahko bolj ali manj privlačen za potencialne stranke podjetja. Nato pa je veliko odvisno od tega, kaj vse ponudba vključuje. V nekaterih primerih lahko najemnik koristi samodejno posredovanje pošte, uporabo poslovnih prostorov, faksiranje in podobno, so pa cene seveda višje sorazmerno z obsegom ponudbe.

Komu je namenjena virtualna pisarna?

Najbolj bo virtualna pisarna koristila samostojnim podjetnikom in manjšim podjetjem, ki svoje dejavnosti večinoma opravljajo doma ali na terenu. Ti poslovneži ne potrebujejo velikih poslovnih prostorov, koristi pa jim naslov z možnostjo prejemanja pošte. Seveda ostaja virtualna pisarna opcija tudi za večja podjetja, ki pa navadno nimajo težav z iskanjem in plačevanjem poslovnih prostorov, poleg tega takšna podjetja prostore dejansko rabijo.