zobni-vsadki-za-visjo-kakovost-zivljenja

Zobni vsadki za višjo kakovost življenja

Pri mnogih zobozdravniških storitvah so prav zobni vsadki ključnega pomena za pripravo učinkovitih in trajnih rešitev. Vsadki oziroma implantati se uporabljajo pri različnih posegih, lahko že pri kakšnih enostavnejših zdravljenjih, lahko pa tudi pri zahtevnejših storitvah, ki včasih vključujejo rekonstrukcijo celotnega zobovja. Ne glede na to, za kakšno storitev pravzaprav gre, lahko pričakujemo zelo dober končni rezultat – zobni vsadki imajo namreč številne prednosti, s katerimi zagotavljajo odlično dolgoročno izkušnjo.

Kako pomagajo kakovostni zobni vsadki?

Implantati se uporabljajo pri nadomeščanju manjkajočih ali zelo poškodovanih zob s protetičnimi nadomestki. V tem primeru seveda služijo temu, da nudijo zanesljivo mesto za namestitev protetičnih izdelkov, torej imajo izjemno odgovorno nalogo. Že iz tega je jasno, da pridejo v poštev le kakovostni zobni vsadki, ki bodo svoje delo brezhibno opravljali. Na srečo lahko dobimo vsadke, ki bodo visoka pričakovanja zanesljivo izpolnili.

Kakovostni zobni vsadki se vgradijo v kost pod zobovjem, tam pa učinkovito prenašajo obremenitve protetičnega nadomestka. Tako razbremenijo sosednje zobe, ki ostanejo nedotaknjeni, medtem ko skelet pod zobovjem ob rednih in enakomernih obremenitvah ne degradira. Zobovju na ta način povrnemo funkcionalnost, uporabniku pa odlično izkušnjo, ki ima velik vpliv na kakovost življenja.

Zobni vsadki za čudovit nasmeh

Gotovo pa na kakovost življenja v veliki meri vpliva tudi videz, pri čemer ima svojo vlogo tudi nasmeh. Izgled zobovja je zelo izrazit, takoj se bo videlo, če nam kak zob manjka. Pametno je seveda skrbeti za ustrezno preventivo in ohranjati zobe kar se da zdrave, a v primeru težav moramo hitro in pravilno ukrepati. Implantati tudi v takšnih primerih ponujajo idealno rešitev.

Z uporabo implantata lahko učinkovito nadomestimo manjkajoče in poškodovane zobe. Na ta način dosežemo odličen estetski učinek, pravzaprav povsem povrnemo brezhiben izgled zdravega zobovja, s tem pa tudi čudovit nasmeh. Ne gre le za lepo vizualno podobo, s tem pripomoremo tudi k višji samopodobi in samozavesti, torej ima zdravljenje na ta način zelo daljnosežne učinke, ki so v celoti pozitivni.

Upoštevajmo, da so kakovostni zobni vsadki trajni, zelo so vzdržljivi in lahko svoje delo brezhibno opravljajo preko celega življenja. To je gotovo optimalna rešitev za tiste, ki si želijo na ta način trajno dvigniti kakovost življenja in povrniti samozavest.

Ponudba in cene zobnih vsadkov

Kakovostni zobni vsadki so zelo prepričljivi v svoji vlogi. Seveda pa je pri teh izdelkih pričakovati tudi nekoliko višjo ceno, sploh v primerjavi z mostički in drugimi klasičnimi alternativami. A vseeno je cena povsem upravičena, če upoštevamo vse omenjene in druge prednosti.

Za posamezen zobni implantat bo treba odšteti nekaj sto evrov, ponudba se začne pri okoli 400 evrih, kar je vsekakor zelo mamljiva cena. Imamo pa na voljo tudi mnoge druge storitve, ki vključujejo uporabo zobnih vsadkov. Pametno je, da za takšne storitve izberemo zanesljivega in izkušenega zobozdravnika, ki lahko delo brezhibno opravi, tako bomo z rezultati tudi najbolj zadovoljni. Še posebej to velja pri obsežnih in zahtevnejših storitvah, kot je namestitev celotne proteze na štiri implantate – to je storitev all on 4, v katero so vključeni štirje zobni vsadki in proteza celotnega zobovja.