virtualna-pisarna-odpravi-strosek-poslovanja

Virtualna pisarna odpravi največji strošek poslovanja

Pred visokimi stroški poslovanja vas lahko reši kar virtualna pisarna. To seveda ne velja za prav vsakega podjetnika, a v mnogih primerih se ravno tu skriva priložnost za prihranek, hkrati pa boste prepoznali tudi druge prednosti, ki jih ima ta ponudba. Nov poslovni naslov prinaša kar nekaj posebnih prednosti, s katerimi je mogoče poslovati bolj racionalno in uspešno, sploh če spoznate še dodatno ponudbo te vrste.

Prvi korak do uspeha je gotovo optimizacija stroškov. Brez stroškov je nemogoče poslovati, a to še ne pomeni, da je treba veliko zapravljati. Ker je med največjimi stroški pogosto najem poslovnih prostorov, lahko virtualna pisarna naredi veliko razliko, sploh za tista podjetja, ki pri uporabi poslovnih prostorov niso posebej zahtevna.

Koliko stane virtualna pisarna?

Razlika v stroških v primerjavi z lastno pisarno ali najetimi prostori je seveda odvisna od tega, koliko plačujemo za eno in drugo. Vsekakor je možno najti tudi zelo ugodne poslovne prostore, navsezadnje mnogi samostojni podjetniki poslujejo kar na svojem domu, iznajdljiva podjetja pa najdejo tudi druge rešitve. A načeloma se želimo izogniti visokim najemninam in sorodnim stroškom.

Virtualna pisarna je bržkone najcenejša opcija za tiste, ki želijo imeti dober poslovni naslov, a ne želijo zapravljati denarja za lastne prostore. Stane le nekaj deset evrov na mesec, kar je v primerjavi z najemninami praktično zanemarljivo. Za manj kot sto evrov na mesec dobimo dober poslovni naslov, vključno s storitvami, kot je obveščanje o pošti in prepošiljanje pošiljk.

Virtualna pisarna in coworking

Ponudba na tem področju se je dobro razvila in odgovarja na potrebe različnih podjetnikov. V nekaterih primerih je virtualna pisarna lahko zgolj naslov, na katerem lahko prijavimo sedež podjetja in sprejemamo pošto. To je idealno za podjetnike, ki delajo od doma ali poslujejo na drugi lokaciji, potrebujejo pa le dober naslov za sedež svojega podjetja.

Alternativa je coworking, ki omogoča tudi uporabo prostorov na ugodni lokaciji. Za to možnost se odločajo tisti podjetniki, ki potrebujejo urejeno pisarno, a ne želijo zapravljati za najemnino. Tudi te storitve so precej poceni, poleg tega lahko spet najdemo zanimivo dodatno ponudbo, med drugim tudi uporabo naslova za sedež podjetja, kar nudi virtualna pisarna. Coworking je nekakšna nadgradnja, s katero bodo zelo zadovoljni tudi zahtevnejši podjetniki.

Najemnina ni edini strošek, ki ga virtualna pisarna odpravi

Če se pri poslovanju soočate z visokimi stroški, je seveda pametno premisliti o tem, kje izgubljate največ denarja in kje je še možno kaj prihraniti. Najbolj očiten strošek je najemnina poslovnih prostorov, kar virtualna pisarna uspešno odpravi. A tudi v drugih primerih naletimo na stroške, ki so povezani z uporabo poslovnih prostorov. Tisti, ki imajo poslovne prostore v lasti, se srečujejo s stroški uporabe, plačujejo elektriko, vodo, internet … Skrbeti je treba tudi za vzdrževanje infrastrukture, za popravila in nadgradnje. Hitro se začnejo ti stroški kopičiti, saj nanje nismo tako pozorni. Dodajmo še stroške čiščenja in urejanja ter druge malenkosti – vse to povsem odpravimo, če je sedež podjetja virtualna pisarna ali pa opravljamo svojo dejavnost v pisarni, kjer deluje coworking.